Kuvitelmat ja todellisuus, menneisyys ja nykyhetki laskostuvat monikerroksiseksi kudelmaksi elämän ja kuoleman talossa. 

”All värk var borta. De människor som jag håller mest av i världen var hos mig. Jag kunde höra dem småprata runt omkring mig. Jag kände närvaron av deras kroppar, värmen av deras händer. Jag ville hålla fast ögonblicket och tänkte: Det här är ju i alla fall lycka. Jag kan inte önska någonting bättre.” -Ingmar Bergman

Nuori Agnes tekee kuolemaa. Vääjäämättömän lopun odottaminen herättää Agneksen tueksi tulleissa sisaruksissa monenlaisia tekoja ja tunteita. Syntyy ajallinen ja temaattinen tihentymä, jossa elämän ja kuoleman peruskysymykset piirtyvät terävinä elämän rajallisuutta vasten.

Compañía Kaari & Roni Martinin teos perustuu Ingmar Bergmanin elokuvaan Kuiskauksia ja huutoja. Bergmanille elämän tarkoitus on elämässä itsessään ja ennen kaikkea sen yksinkertaisimmassa inhimillisessä eleessä – kosketuksessa. Näin ollen kaikki ihmisten välinen yhteys onkin vain kosketuksen variaatioita. Henkisen ja fyysisen kosketuksen hetkiin kiteytyy inhimillisen elämän onni.

Ingmar Bergmanin Kuiskauksia ja huutoja -elokuvaa ei ole aikaisemmin toteutettu tanssiteoksena. Kosketus on kuitenkin fyysisyydessään ja konkreettisuudessaan luonteva lähtökohta tanssille. Compañía Kaari ja Roni Martinin tulkinnassa elämän tanssia säestää cembalo, jonka soitto etenee kuin ajan hammas, ihmisestä piittaamatta.

Päivämäärä ja kellonaika: 3.12.-12.12.2021

Paikka: Kaapelitehtaan Valssaamo, Tallberginkatu 1, Helsinki

Hinta: 24€-34€

Nettisivu: http://www.compania.fi/

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/companiamartin

Lipunmyynti: https://www.ticketmaster.fi/artist/compania-kaari-roni-martin-lippuja/1112103