Opettaja: Taija Robalta, flamencolaulaja ja -lauluopettaja

Aika. 14-15.6. klo 17.30-19 (3h)

Paikka: Helsingin Tanssikeskus, Sturenkatu 27. Balettisali

Hinta: 75€

Helsingin Flamencoyhdistyksen jäsenille: 65€

Kurssi on suunnattu tanssijoille, mutta sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita flamencolaulusta sekä tanssin ja musiikin yhteispelistä flamencossa. Aikaisempaa kokemusta laulusta tai tanssista ei vaadita. Kurssilla käydään läpi letroja (eli säkeistöjä) kahdesta paljon tanssitusta flamencon tyylilajista (eli palosta). Tavoitteena on, että oppilaat oppivat laulamaan 1-2 letraa molemmista paloista sekä tunnistamaan muutaman muun tanssille usein lauletun letran. Pääsääntöisesti lauletaan yhdessä, rohkeimmat saavat tilaisuuden kokeilla laulaa omin päin. Soleálle ja Siguiriyalle tyypilliset laulun rakenteet tulevat tutuksi ja tanssin rakennetta havainnollistetaan esimerkein. Kurssilla säestää kitaristi Juho Koskimies.


Taija on opiskellut flamencolaulua useita vuosia Sevillassa pääopettajanaan legendaarinen Esperanza Fernández. Sivuaineina hän on opiskellut tanssia, palmasta sekä cajónia. Taija on esiintynyt Sevillan tablaoissa niin laulajana kuin tanssijanakin. Suomessa hänen tunnetaan laulajana, joka on työskennellyt lukuisten kotimaisten ja ulkomaisten tanssijoiden kanssa. Taija on myös opettanut flamencotanssia mm. Tampereen Flamencoyhdistyksellä, Porin Baletti- ja Flamenco-opistolla sekä Helsingin Tanssiopistolla.Tällä hetkellä Taija opettaa flamencolaulua Helsingissä ja Tampereella sekä toimii flamencolaulun tuntiopettajana Sibelius-Akatemialla.

Ilmoittautumiset 27.5. mennessä. Kurssi toteutetaan, mikäli 8 oppilasta ilmoittautuu. Maksimiosallistujamäärä määräytyy voimassaolevien rajoitusten mukaisesti. Kurssit pidetään Tanssikeskuksen isommassa salissa, jotta pystytään pitämään mahdollisimman hyvät turvavälit. Varaudu pitämään maskia tunnilla. 

Tarkemmat saapumisohjeet lähetetään kun kurssin toteutuminen varmistuu.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: tiedotus@flamenco.fi

Kuva: Hannele Virkkunen

Kuvankäsittely: Margit Raunio