Tenho esittää: FlamencoFolks’
To 10.8.2023 / klo 19.00. Tenho Restobar, Helsinginkatu 15
Vapaa pääsy / Free entry!

GABRIEL ARAGÚ – tanssi
TAIJA ROBALTA – laulu
TONY DE MARÍA – kitara

Elokuun FlamencoFolks’ -illan tähtivieraana Espanjan Sevillassa uraa luova ja palkintoja voittanut tanssija Gabriel Aragú, säestäjinään laulaja Taija Robalta ja kitaristi Tony de María. Lisää tietoa artisteista alempana.

FlamencoFolks’ on joka toinen kuukausi kokoontuva klubi, joka toimii olohuoneena kaikille flamencoa rakastaville, siitä kiinnostuneille sekä satunnaisille kävijöille ja muille uteliaille. FlamencoFolks’ tarjoaa laadukasta, ehtaa perinteistä flamencoa musiikki- ja tanssinumeroina sekä joskus myös yllätyksiä…
Artistit vaihtuvat mutta flamencon ydin säilyy.

FlamencoFolksiin voi myös vapaasti ehdottaa esitystä kuka vaan flamencon taitaja! Ota yhteyttä taija.tyrvainen(at)gmail.com

GABRIEL ARAGÚ

Gabriel Aragú on chileläissyntyinen Espanjan Sevillassa vaikuttava, moneen kertaan palkittu flamencotanssija (mm. Escenarios de Sevillan myöntämä Paras tanssiesitys 2022 -palkinto teokselle [des]Hágase la Luz). Kahdella edellisellä Suomen-vierailullaan Gabriel on ihastuttanut yleisöä niin tablaotanssijana kuin teoksellaan Cuando todo empuja (suom. Kun kaikki kaatuu päälle).
Gabrielin tanssissa ovat yhtäaikaa läsnä vapaa liike ja vahva flamencon perinteen tuntemus. Hänen omaleimainen tyylinsä tulkita flamencoa on saanut paljon kiitosta sekä tanssikriitikoilta että yleisöltä.

TAIJA ROBALTA

Taija Robalta on helsinkiläinen flamencolaulaja ja -laulunopettaja ja suomalaisen flamencolaulun kantava voima. Hän on asunut vuosia Sevillassa pääopettajanaan flamencolaulun elävä legenda, Esperanza Fernández. Sevillassa Taija on säestänyt laulullaan myös tanssitunteja (mm. Carmen Ledesma, Miguel Vargas) ja esiintynyt kaupungin tablaoissa niin laulajana kuin tanssijanakin. Suomessa Taija on tullut vuosituhannen vaihteen jälkeen laulajana tutuksi tanssiteoksissa, tablaokeikoilla ja oppilasnäytöksissä. Taija on toiminut flamencolaulun opettajana aina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaa myöten ja pitää vakituisia laulutunteja tällä hetkellä Helsingissä ja Tampereella.

TONY DE MARÍA

Flamencokitaristi Tony de María (Toni Jokiniitty) kuuluu alallaan Suomen arvostetuimpiin. Hän on esiintynyt 1990-luvulta alkaen, ja toimii sekä solistina että flamencolaulun ja -tanssin säestäjänä. Tonyn soittoa on kuultu Suomen lisäksi Saksassa, Ruotsissa ja Baltian maissa, sekä Espanjassa, missä kitaristi on asunut, opiskellut ja esiintynyt. Tony on julkaissut omaa musiikkiaan 14 kappaleen verran, ja viime vuosina julkaistut digitaaliset singlet ovat saaneet satojatuhansia kuunteluita eri puolilta maailmaa. Tonyn soitossa kuuluu vahvasti andalusialainen kitaraperinne, mutta myös flamencon uudet tuulet sekä vaikutteet jazzista ja klassisesta musiikista.
***
Tenho Restobar, Helsinginkatu 15
Kitchen 16-21
Bar 16-23
Afterwork offers 16-18
Table reservations: www.tenhorestobar.fi

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/566371662358894