Kahden taiteilijan duetto yhteisestä ja jaetusta maailmasta, nykytanssista, flamencosta ja tangosta.

18.8. klo 19
Kulttuuritehdas Korjaamo
Liput 30/22,50€ Tiketti

Lavalla toisensa kohtaavat palkittu tanssija-koreografi Katja Lundén ja monialaisuudellaan häikäisevä tanssija-laulaja Janne Marja-aho sekä muusikkovirtuoosit Sara Puljula ja Mikko Helenius.

Vuoden taiteilija 2022-palkittu Katja Lundén on yli 20-vuotisella urallaan tullut tunnetuksi rajojarikkovista monitaideteoksistaan kuten Ihoni on pehmeä, Muiston jälki, Universo, Flamencosauna, Edvard Munch – Elämän tanssi ja Norsun Elämää – La Vida de Una Elefante. Katja Lundén Companyn tyyli on uniikki sekoitus mm. flamencoa, nykytanssia sekä uudenlaista musiikkiteatteria.

Tanssitaiteilija-laulaja Janne Marja-aho tehnyt monialaista työtä yli 20 vuoden ajan Suomen ja Euroopan huipputekijöiden kanssa niin tanssin, teatterin kuin musiikin parissa.Teokset ovat vaihdelleet nykytanssiteoksista suurin musikaaleihin ja teatteriteoksiin, soolokonserteista poikkitaiteellisiin, kokeellisiin esityksiin. Hänet muistetaan myös Tangomarkkinoiden finaalista v. 2022.

Sibelius Akatemian kasvatti, kanttori, tango- ja bandoneontaituri Mikko Helenius on säveltänyt ja sovittanut runsaasti kirkkomusiikkia sekä musiikkia mm. useisiin dokumenttielokuviin. Helenius on niittänyt mainetta myös kotimaamme rajojen ulkopuolella: sävellysopintoja Pariisissa Gustavo Beytelmannin johdolla, bandoneonistina elokuva- ja nykymusiikkiprojekteissa Ranskassa sekä levytyksiä ja kiertueita sveitsiläisen Estufa Caliente -yhtyeen kanssa.

Sara Puljula on freelancermuusikko, jonka erikoisosaamisena on kansanmusiikki. Hänen ensimmäinen teatteripestinsä oli Nummisuutarit Rovaniemen kaupunginteatterissa ja nyt hän on yksi Suomen käytetyimpiä teatterimuusikoita. Lisäksi hän soittaa myös niin nimekkäiden artistien kuin eri orkesterien ja romanimuusikoidenkin kanssa.

Esiintyjät: Mikko Helenius, Janne Marja-aho, Katja Lundén, Sara Puljula

Koreografia: Janne Marja-aho ja Katja Lundén
Dramaturginen konsultaatio: Aina Bergroth
Valosuunnittelu: Max Wikström

Esitys soveltuu yli 5-vuotiaille
Ei väliaikaa
Kesto: n. 1 h

Linkki arvosteluun: hs.fi/kulttuuri

www.katjalunden.com