16.2.2023 klo 18.00 – 19.30
Vuotalo, Helsinki, osana Helsingin Flamencofestivaalin 2023 ohjelmaa


Liput:
22e (norm.)
20e (opisk., eläkel. työtön)
Lipunmyynti lippupiste.fi

Maailman pohjoisimman flamencolaulajan, Anna Murtolan uusi projekti ”La Tierra Blanca” on maailmanluokan flamencomusiikkia pohjoisesta Suomesta. Helmikuussa 2023 julkaistava La Tierra Blanca -albumi on Murtolan toinen soololevy ja sen julkaisun yhteydessä nähdään visuaalisesti vaikuttava, äänitaidetta, videotaidetta ja flamencomusiikkia yhdistävä näyttämöteos.


La Tierra Blanca (suom. Valkoinen maa) on espanjalaisen flamencoperinteen ja laulajan omien pohjoisten juurien välinen liitto. Oulusta lähtöisin olevan Murtolan musiikin sanoitukset ja teemat ammentavat pohjoisesta luonnon- ja mielenmaisemasta, henkilökohtaisista kokemuksista sekä menneisyyden tarinoista. Jopa suomalaisesta kansanperinteestä.


Konsertissa luonnonäänten ja synteettisten äänimaisemien kollaasit kohtaavat ihmisäänen herkkyyden ja aseistariisuvan voiman. Pohjoista valoa ja varjoa hohkaava videotaide yhdistyvät flamencon ilmaisuvoimaiseen perinteeseen ja pohjoismaisen flamencon huippumuusikoista koostuvan kokoonpanon tinkimättömään musiikilliseen osaamiseen.


Helsingissä, Vuotalossa konsertti toteutetaan osana Helsingin Flamencofestivaalin 2023 ohjelmaa.

Laulu: Anna Murtola
Kitara: Robert “Robi” Svärd (SWE)
Kitara: Joonas Widenius
Kitara: Juho Koskimies
Perkussiot: Ricardo Padilla
Viulu: Lotta-Maria Heiskanen
Piano: Merve Abdurrahmani
Äänitaide: Paavo Impiö
Videotaide: JP Manninen

linktr.ee/annamurtolaflamenco
Event-kuva: Katariina Salmi/JP Manninen, editointi Christian Robinson