Ti 4.4.2023 / klo 19.00. Tenho Restobar, Helsinginkatu 15.
Vapaa pääsy / Free entry!

FlamencoFolks’ on joka toinen kuukausi kokoontuva klubi, joka toimii olohuoneena kaikille flamencoa rakastaville, siitä kiinnostuneille sekä satunnaisille kävijöille ja muille uteliaille. FlamencoFolks’ tarjoaa laadukasta, ehtaa perinteistä flamencoa musiikki- ja tanssinumeroina sekä joskus myös yllätyksiä…

Artistit vaihtuvat mutta flamencon ydin säilyy.

FlamencoFolksiin voi myös vapaasti ehdottaa esitystä kuka vaan flamencon taitaja!

Ensimmäisessä FlamencoFolks-illassa esiintyvät Anna Palmio, Taija Robalta ja Tony de María.

ANNA PALMIO

Tanssija Anna Palmio on opiskellut flamencoa Madridin Amor de Dios -koulussa, sekä Sevillassa ja Granadassa. Tanssijan uransa aikana hän on esittänyt paitsi perinteistä flamencoa, myös tehnyt teoksia, jotka liikkuvat flamencon ja nykytanssin rajapinnalla. Anna on työskennellyt lukuisten niin suomalaisten kuin espanjalaistenkin taiteilijoiden kanssa erilaisissa kokoonpanoissa ja näyttämöteoksissa. Annalle on myönnetty Pro Dance -palkinto ja Nuoren Taiteen Suomi -palkinto.

TAIJA ROBALTA

Taija Robalta on helsinkiläinen flamencolaulaja ja -laulunopettaja. Hän on asunut vuosia Sevillassa pääopettajanaan flamencolaulun elävä legenda, Esperanza Fernández. Sevillassa Taija on säestänyt laulullaan myös tanssitunteja (mm. Carmen Ledesma, Miguel Vargas) ja esiintynyt kaupungin tablaoissa niin laulajana kuin tanssijanakin. Suomessa Taija on tullut vuosituhannen vaihteen jälkeen laulajana tutuksi niin tanssiteoksissa, tablaokeikoilla kuin oppilasnäytöksissäkin. Tällä hetkellä hän myös opettaa flamencolaulua Helsingissä ja Tampereella.

TONY DE MARÍA

Flamencokitaristi Tony de María (Toni Jokiniitty) kuuluu alallaan Suomen arvostetuimpiin. Hän on esiintynyt 1990-luvulta alkaen, ja toimii sekä solistina että flamencolaulun ja -tanssin säestäjänä. Tonyn soittoa on kuultu Suomen lisäksi Saksassa, Ruotsissa ja Baltian maissa, sekä Espanjassa, missä kitaristi on asunut, opiskellut ja esiintynyt. Tony on julkaissut omaa musiikkiaan 14 kappaleen verran, ja viime vuosina julkaistut digitaaliset singlet ovat saaneet satojatuhansia kuunteluita eri puolilta maailmaa. Tonyn soitossa kuuluu vahvasti andalusialainen kitaraperinne, mutta myös flamencon uudet tuulet sekä vaikutteet jazzista ja klassisesta musiikista.

***
Tenho Restobar, Helsinginkatu 15
Kitchen 16-21
Bar 16-23
Afterwork offers 16-18
Table reservations: www.tenhorestobar.fi

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1254208978504225