Sevillalainen laulaja Mercedes Cortés kurssittaa tanssijoita Helsingissä lokakuun alussa!
Kurssi on tarkoitettu kaikentasoisille tanssijoille, jotka haluavat kokeilla oman letramateriaalin tanssimista lauluun. Mercedes aloittaa tunnit pienellä teoriaosuudella, jossa tutustutaan käsiteltävän palon erilaisten letrojen tyyleihin. Samalla käydään läpi letrojen rakenne ja Mercedes laulaa myös esimerkit mahdollisista variaatioista letrojen rytmissä. Tämän jälkeen osallistujat saavat vuorotellen tanssia omat letransa Mercedesin lauluun. Mercedes ohjaa remateiden paikkojen löytämisessä sekä auttaa tanssijaa tukemaan laulun rytmiä. Muu ryhmä säestää palmaksin, ja Mercedes neuvoo tanssia parhaiten tukevat säestyskuviot eri kohtiin. Opetuskieli on espanja.
Jos haluat kokeilla jotain muuta paloa, kerro siitä ilmoittautuessasi!

Aika:
Su 2.10. klo 15–17 / tangos
Ma 3.10. klo 18–20 / bulerías
Ke 5.10. klo 18–20 / alegrías (+cantiñas)

Paikka: Helsingin Tanssikeskus
Hinta: 155 €

Sitovat ilmoittautumiset info@maijalepisto.com

Jokainen osallistuja tekee oman tanssipätkänsä itselleen sopivan vaikeana tai helppona, joten kaiken tasoiset tanssijat ovat kurssille tervetulleita. Edistyneemmät pääsevät kokeilemaan halutessaan hankalampia remateja ja saavat niihin rytmisiä vinkkejä. Mercedesille voi myös esittää ne kysymykset, joiden kanssa on pähkäillyt jo jonkin aikaa, tai voi pyytää hänet laulamaan jonkun tietyn letran johon haluaa kokeilla tanssia. Vähemmän tanssineet pääsevät oppimaan myös muiden tanssiessa ja kokeilemaan omia helpompia tanssipätkiä kannustavassa ilmapiirissä huippulaulajan kanssa.

Kurssille voi osallistua vaikka ei haluaisi itse tanssia. Myös laulun opiskelijat ovat siis tervetulleita oppimaan huippulaulajan vinkeistä ja ohjeista! Kerrothan ilmoittautuessasi, jos et aio tanssia, niin varmistamme kurssin sujuvuuden.

Mercedes on tuttu mm. Marco Floresin ryhmästä, jonka kanssa on esiintynyt myös Suomessa. Syys-lokakuussa hän vierailee maassa uudestaan Maija Lepistön ja Marja Rautakorven yhteisteoksen Batácoran kiertueella. Mercedes on rauhallinen opettaja, joka on aidosti kiinnostunut siitä että oppilaat ymmärtävät opetetun ja pääsevät hyödyntämään sitä tanssissaan.

Haluatko mukaan, mutta oma sopiva tanssipätkä puuttuu? Sunnuntaina 2.10. klo 12–14 Maija Lepistö opettaa keskitasolle suunnatulla minikurssillaan muutaman letran, joita voit testailla myös Mercedesin kanssa.