Compañía Kaari & Roni Martinin ja Porttiteatterin dokumentaarisessa monitaideteoksessa La Familia rikostaustaisten esiintyjien aiemmin kertomattomat tarinat nousevat näyttämölle monisyisinä, rouheina ja anteeksipyytelemättöminä. Kaiken ympärillä sykkii moderni flamenco, joka on teoksessa synonyymi elämää silmästä silmään katsomiselle.

Aika: 9.–12.5.2022
Paikka: Tanssin talo / Pannuhalli
Liput 35/25 € Ticketmaster
Ikäraja 12 vuotta

Porttiteatteri on vapautumisvaiheessa olevien ja vapautuneiden vankien yhteisöteatteri, ja teoksessa lavalle nousevat tekijöiden omat kokemukset. Compañía Kaari & Roni Martinin espanjalaiset huippumuusikot, kitaristi Juan Antonio Suárez Cano ja laulaja Victor Carrasco kuljettavat tarinaa eteenpäin yhdessä viulisti Sanna Salmenkallion ja muusikko-säveltäjä Roni Martinin kanssa. Koreografiasta vastaa Kaari Martin, dramaturgiasta Atro Kahiluoto, ja tekstistä Tuija Minkkinen yhdessä esiintyjien kanssa.

– Yhteisöteatterissa äänen saavat ne, jotka ovat aiemmassa elämässään tulleet nähdyksi ahtaiden roolien kautta. Lavalle voidaan nousta samojen ihmisten kanssa, joita on kohdattu äärimmäisissä olosuhteissa aiemmassa elämässä – mutta tällä kertaa saman yhteisön jäseninä, ihmisinä ja ilman katujen hierarkioita. Nimenä La Familia viittaa juuri tähän. Toisaalta myös flamencossa perheyhteydellä on äärimmäisen suuri merkityksensä, sanoo teoksen ohjaaja ja Porttiteatterin johtaja Tuija Minkkinen.

Työryhmä: Porttiteatteri, Tuija Minkkinen, Sanna Salmenkallio, Juan Antonio Suárez Cano, Victor Carrasco, Roni Martin, Kaari Martin, Atro Kahiluoto, Eppu Helle, Jukka Huitila, Topias Toppinen.

Porttiteatteri on vuonna 2015 perustettu vapautumisvaiheessa olevien ja vapautuneiden vankien yhteisöteatteri ja Suomessa ainutlaatuinen ammattitaiteilijoiden ja rikostaustaisten esiintyjien yhteisö. Teatteri toteuttaa poikkeuksellista ja uudenlaista teatteria yhteistyössä helsinkiläisten teattereiden kanssa. http://www.porttiteatteri.fi

Compañía Kaari & Roni Martin on kansainvälinen taiteilijaryhmä, jonka teoksissa suomalainen nykytaide kohtaa andalusialaisen tradition – ensin mainitun ehdoilla. Ryhmän teoksille tunnusomaista on liikkeen ja musiikin rosoisuus, kauneus ja karnevalismi. http://www.compania.fi