Mitä tapahtuu suomalaisessa saunassa vuonna 2022 kun lauteilla 5 hikistä flamencotanssijaa vihtovat koputuksia Kimmo Pohjosen musiikin tahtiin? Löylyä kiukaalle heittää koreografi-tanssija Katja Lundénin lisäksi ohjaaja Kari Heiskanen.

Päivämäärä ja kellonaika: 23.4. klo 18, 27.4. klo 18

Paikka: Kanneltalo

Hinta: alk. 13,50 €

Lipunmyynti: https://www.lippu.fi/artist/katja-lunden-company/?fbclid=IwAR15CU-Gp3jcjasm9hLYj-PFJZkRK_5BUo9L7ymb2lzLmiXiijT3Sx13y1k

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/katjalundencompany

Flamencosauna tuo yhteen kahden eri kulttuurin peruskivet: tunteikkaan flamencon ja suomalaisen saunan. Se on rohkea hyppäys flamencoon usein liitetyn visuaalisen ja kulttuurisen kuorrutuksen taakse – tilaan, jossa ihmiset kohtaavat aidoimmillaan ja puhtaimmillaan. Flamencosauna on kuva tämän päivän suomalaisesta saunasta, joka on ikiaikainen, perisuomalainen elämän ja syntymän voimauttava kokemus sekä elävän äänekäs, moderni ja monikulttuurinen kohtauspaikka.

Katja Lundén vastaa Flamencosaunan koreografiasta. Teoksen on ohjannut teatterin parissa mittavan uran tehnyt Kari Heiskanen ja puvustuksesta vastaa Suomen tanssitaiteilijoiden ykköspuvustajiin kuuluva Erika Turunen. Musiikkina kuullaan Kimmo Pohjosen väkevää haitarin pauhua.

Lisätietoa: http://www.katjalunden.com

”Flamencosauna on tunnin mittainen maagisen hyvä teatteriesitys, jonka ei soisi koskaan päättyvän. Kuuden naisen läkähdyttävän intensiivinen esitys sykkii taitoa, iloa, yllätyksiä ja huumoria. […] Yleisö hurrasi esitykselle seisaallaan, eikä suotta. Sauna on täystyrmäys. Ylipäänsä en pysty ymmärtämään, miten ihmispolot voivat luoda luoda maailmankaikkeuteen näin vaikuttavaa menoa, jota taivaan tähdetkin kadehtivat.” Matti Kuusela, Aamulehti

”Lundén on aiemminkin paukuttanut flamencon rajoja. […] meikäläisittäin tässä on otettu molemmista kulttuureista rusinat pullasta. […] Kuten tässä Lundénin ihanan höperössä mutta puhdistavassa teoksessa.” Jussi Tossavainen, HS

”Lundén ja viisi muuta ilmaisuvoimaista tanssijaa maalaavat näyttämölle hurmaavan näkymän naisten saunahetkestä…” Anni Valtonen, Teatteri & Tanssi

Katja Lundén Company on tullut tunnetuksi rajojarikkovista teoksistaan, kuten Universo, Flamencosauna, Edvard Munch – Elämän tanssi, La Máscara, AfterMachine ja Norsun Elämää – La Vida de Una Elefante. Ryhmän tyyli on uniikki sekoitus flamencoa ja nykytanssia, musiikkia sekä teatteria. Teokset ovat arvostelu- ja yleisömenestyksiä ja ovat kiertäneet menestyksekkäästi esim. kansainvalisillä tanssi – ja musiikkifestivaaleilla.

Ryhmän taiteellista johtajaa ja koreografia Katja Lundénia on luonnehdittu yhdeksi Pohjoismaiden johtavista uuden flamencon taitajista ja hänen teoksiaan on esitetty loppuunmyydyille saleille.

”Katjan rikas ja omaleimainen tanssi on aina kantanut suurta salaisuutta. Näen teokset pieninä kertomuksina, kohtauksina ihmisten välillä, suurina tunteina tai ohimenevinä hetkinä torin vilinässä tai yön hiljaisuudessa. Olen iloinen että saan osaltani olla mukana jäsentämässä draamallista muotoa vahvalle kokonaisuudelle, loistavalle ryhmälle ja sen uutta luovalle johtajalle”, teoksen ohjaajana toimiva Kari Heiskanen luonnehtii kokonaisuutta.

Koreografia: Katja Lundén
Ohjaus: Kari Heiskanen
Musiikki: Kimmo Pohjonen ja Samuli Kosminen
Esiintyjät: Emilia Aho, Johanna Komppa, Laura Lahe, Katja Lundén, Laura Viding
Valosuunnittelu: Teemu Nurmelin
Pukusuunnittelu: Erika Turunen

Teoksen ensi-ilta oli Tampereen Flamencoviikoilla kesäkuussa v. 2017 ja sitä on esitetty täysille saleille ympäri Suomea.