Nordic Flamenco Club: Northern Pulse
La 20.3.2021 klo 18.00
Kanneltalo

Liput/tickets: https://www.lippu.fi/eventseries/2830527

Helsingissä vaikuttavan Imperfecto-flamencokollektiivin järjestämä Nordic Flamenco Club kutsuu freelancer-flamencoartisteja Pohjoismaista työskentelemään yhdessä ja jakamaan taidettaan samalle näyttämölle Helsinkiin. Maaliskuussa 2021 järjestettävä, järjestyksessään toinen Nordic Flamenco Club -ilta on nimeltään “Northern Pulse” ja se keskittyy rytmiin: Minkälainen on pohjoismaisen nykyflamencon pulssi, miten rytmi ja esimerkiksi vuodenajat määrittävät elämäämme ja taiteen tekemistä pohjoisessa?

Illan huikeana kitaristivieraana nähdään norjalainen Bettina Flater. Vuosikymmenen ajan Madridissa asunut ja työskennellyt Flater on toiminut mm. Marco Floresin, Karen Lugon ja Lucía Miguelin kitaristina sekä työskennellyt Manolo Sanlúcarin kanssa. Flater tunnetaan myös Madridin tablaoista. Nykyisin Norjassa asuva Flater säveltää, soittaa ja laulaa myös omaa musiikkiaan ja ottaa vaikutteita muun muassa norjalaisesta kansanmusiikista. Flater on yksi harvoista naispuolisista flamencokitaristeista ja eräänlainen edelläkävijä perinteisesti miesvaltaisen perinteen parissa.

Nordic Flamenco Clubin tanssijoina nähdään Elina Robinson, Rodrigo González sekä Anne Riikola-Sarkkila. Laulusta vastaa Anna Murtola ja perkussioista Ricardo Padilla. Mukana myös viulisti Lotta-Maria Pitkänen. Esityksen kuvittaa Christian Robinsonin videotaide, joka luo iltaan musiikin ja tanssin lisäksi vahvan kerronnallisen ulottuvuuden.
Nordic Flamenco Club 2020 taiteilijat/artists:

Elina Robinson – tanssi/dance, FIN
Rodrigo González – tanssi/dance, MEX / FIN
Anne Riikola-Sarkkila – tanssi/dance, FIN
Anna Murtola – laulu/vocals, FIN
Bettina Flater – kitara/guitar NOR
Ricardo Padilla – perkussiot/percussions, FIN
Lotta-Maria Pitkänen -viulu/violin, FIN
Christian Robinson – videotaide/video art, GB / FIN