Cajón flamenco: Opi säestämään laulua, tanssia ja kitaraa (in English below)

Cajón-workshop keskittyy flamenco-cajónin rooliin erilaisissa musiikillisissa kokoonpanoissa. Perehdytään tärkeimpiin flamencon tyylilajeihin ja niiden soittamiseen cajónilla. Korostetaan ryhmässä soittamisen vuorovaikutusta, ja annetaan työkaluja ja ideoita myöhempään soitonopiskeluun.

Perinteisessä flamencossa instrumentteina ovat laulu, kitara, palmakset (käsi-jalkarytmiikka) ja tanssi. Cajón on tullut mukaan myöhemmin, flamencon saadessa vaikutteita muista musiikkityyleistä. Nykypäivänä on myös yleistä törmätä erilaisiin perkussiosoittimiin, melodisiin soittimiin tai esim. bassoon moderneissa flamencokokoonpanoissa.

Workshop tarjoaa jokaiselle oman lainacajónin, et siis tarvitse välttämättä omaa instrumenttia. Tilaisuus on avoin eri tasoisille ja eri taustaisille muusikoille. Ja koska keskitytään yhtyesoittamiseen, myös muiden instrumenttien soittajat ovat tervetulleita. Tuo mukanasi soittimesi tai äänesi!

Aikataulu su 16.2:

12.30 Yleiskatsaus cajónin rooliin flamencoyhtyeessä
13.00-14.15 Cajón-workshop
14.15-14.30 Tauko. Kahvi- ja teetarjoilu
14.30-16.00 Laulun, tanssin ja kitaran säestys cajónilla

Workshopin pitää perkussioiden asiantuntija Álvaro Vallejo yhteistyössä Javier Sánchezin (basso) ja Rodrigo Gonzálezin (tanssi, laulu, kitara) kanssa.

Paikka: Maailman musiikin keskus (Global Music Centre)
Hämeentie 34 D, Helsinki
Hinta: 18 e

Kaikki ilmoittautumiset ja tiedustelut: cuejero@gmail.com
Muistathan ilmoittautua etukäteen, jotta voimme taata mahdollisimman hyvän kurssikokemuksen kaikille osallistujille.

Saat lisätietoa järjestäjistä täältä:

http://www.javiersanchezperez.com/

http://gonzalezrodrigo.wixsite.com/flamenco

Yhteistyössä Maailman musiikin keskuksen kanssa.

https://globalmusic.fi—————————————————————-

CAJÓN FLAMENCO: ACCOMPANY VOCALS, DANCE AND GUITAR

This workshop will consist of an overview of cajón flamenco playing and its role in a music ensemble. It will feature the most relevant flamenco styles and its performance in cajón. The emphasis will be made on how to interact with the group, provide tools and inspirational ideas for the further study of the instrument. Flamenco traditionally includes vocals, guitar, handclaps and dance. Cajón was added in the music later on as a result of the exposure of flamenco to other musical genres. Nowadays is also very common to add different percussion instruments, bass and melodic instruments in modern flamenco ensembles.

There will be a cajón for everybody in the workshop. This is open to musicians of different levels and backgrounds. Since the focus is on ensemble playing, all instrumentalists are also welcome, not only percussion players. Just bring your instrument and voice!

Schedule:

12:30 Overview about cajón and its role in a flamenco music ensemble
13:00 – 14:15 Cajón workshop
14:15 – 14:30 Break: Coffee and tea will be served
14:30 to 16:00 Accompany vocals, dance and guitar.

The workshop will be lead by the expert percussionist Álvaro Vallejo with the collaboration of Javier Sánchez on bass and Rodrigo González on dance, vocals and guitar.

Location: Global Music Centre, Hämeentie 34 D, Helsinki
Price: 18 euros

For all enquiries please contact cuejero@gmail.com and remember to sign up in advance so we can provide the best service to the participants.

For more information about the instructors visit:

http://www.javiersanchezperez.com/

http://gonzalezrodrigo.wixsite.com/flamenco

With the collaboration of Global Music Centre.

https://globalmusic.fi